miércoles, 4 de mayo de 2016

Tema 13. Ampliació.

A la Setmana de L'Educació hi ha un article molt interessant sobre l'iPad hui en dia, enfocat a l'Educació, en aquest cas de l'institut. El article s'anomena "A l'iPad hi ha tot el meu món." Per Joan Serra Carné.

Després d'això, volem saber amb un poc més de profunditat "Què és l'iPad"?
La paraula iPad pertany a l'idioma anglès. Està composta per la vocal "i" i pel terme "Pad" el significat és bloc, coixinet. La lletra "i " minúscula va ser triada per la firma Apple per ser col·locada davant de tots els seus productes com iPod, iPad, iCloud, iTunes, com a representació d'Internet. Els seus creadors afegeixen que a més de l'anterior significat, per a ells aquesta lletra té com a concepte el valor d'individual, imaginació i informació.

Pel que fa a Pad va ser pres perquè ja el 1993  el primer ordinador Tablet va ser cridada Newton Message Pad 100, i d'allí després d'especular amb altres denominacions com Tablet, Slate  Apple finalment es va decidir per aquesta.

L'hi considera com un ordinador perquè és una màquina electrònica que rep i ​​processa dades. Posseeix circuits integrats, microprocessador , memòries , entrada de dades i ports, a més de ser un dispositiu de propòsit general que realitzar tasques molt diverses.

Ús que li donem a l'iPad com a docents.
  1. Correu. Es tracta d'una eina essencial per qualsevol treball . A través del correu rebut bona part de les notificacions d'un centre. Aquesta eina sembla intuïtiva, pràctica i amb molts funcionalitats.
  2. Programació d'aula. És una bona manera de portar al dia la programació d'aula de les assignatures i grups que un docent pot tindre per a la seua clase diaria.
  3. Calendari. Pot fer un bo ús per a la programació de proves i exàmens de assignatures i del grup de tutoria.
  4. Google Drive. Igual que Dropbox, aquesta és una eina molt útil per a treballar de forma online amb els alumnes, que hi ha dins del nostre iPad, per supost.

No hay comentarios:

Publicar un comentario