viernes, 26 de febrero de 2016

Pràctica 4. Power Point

Anem a fer un  conte per a un xiquet de Primària. Per aixó utilitzarem el programa Power Point, amb 20 diapositives i amb finals alternatius. Sera necesari emprar cadasquna de les eines d'aquest programa explicades més endavant. Per a du-ho a terme obrirem aquesta eina i começarem.

En primer lloc, escogirem la plantilla que vulguem per a la nostra presentación en Power Point, com veurem, hi ha molt varietat d'elles. En aquest cas, escogirem "Whisp", per exemple.


Quant ja em obrit el programa, fiquem en "Nova diaposotiva".



Fiquem en l'opció "Insertar", "Imatges", i dins d'imatges, podem agafar qualsevol de les fotografíes que vulguem. En aquest cas agafem una imatge que està dins del nostre ordinador.
En aquesta mateixa opció, tenim la possibilitat de "Insertar captura", una eina molt interesant es on es diu recorte, podriem agafar aquesta eina, i aleshores aquest retall que ferem el podriem guardar al escritori, per exemple i on posa "captura", en el recorte de pantalla, fem un retall i, directament, ficar-lo al Power Point.

En "insertar forma", el que ens farà es insertar una forma determinada, la que mes ens agrade, que la podriem anar modificant al nostre gust.


Quant ja tenim la imatge seleccionada, anem a "Ferramentes d'imatge", es a dir, el seu "Format".


I tenim els temes de "Contorns de la imatge", "Efectes d'imatge" i "Disseny de imatge". Amesura que anem agafant, li podem donar diferentes efectes a la imatge; entre els quals podem donar-li un gir 3D, medir l'alt, el contorn, donar-li sombra, il·luminació, tendríem també opcions de borde, podríem anar canviant la distancia, el ancle, posar-li un text a la imatge (simplement donant-li un doble click), i vejeu com els grans efectes que tenim per a la imatge van canviant en quant al nostre gust e interés.


Més a l'esquerra, tenim "Efectes artístics", on podem inclús, anar acurtant la imatge. també tenim "Color" i "Correccions", on podrem canviar la seua saturació, la correccions de color, la temperatura de color; blanc i negre...



Un altra cosa prou interesant és l'opció de "Quitar fons", a la esquerra del tot, si volem traure una part d'alguna cosa que no ens interessa a la fotografía, aleshores aquí el que feu es el que està en color es el que se elimina de la fotografía, i el que està dins del recuadre es el que es queda, i així ens quedem amb una part soles de la imatge. Per exemple, si hi ha una marca d'aigua ens podríem quedar amb aixó a soles, o anant, a poc a poc, eliminant-lo.



També tenim la opció de recortar una imatge segons la forma. Punxem recortar relleno i ens va ficar un rellen. Podríem cambiar la relació d'aspecte, es a dir, el tamany de la imatge. Podríem també ajustar el tamany. A l'esquerra d'aixó, tendríem la possibilitat, molt semblant al que tenim ja, un cuqadrat xicotet que diu "Alienar a la esquerra", verticalment, en mig... On volem posar la fotografía. En més opcions podriem afilar més prim.



Altra cosa prou important del Power Point, és quan volem posar un final alternatiu, o quants vulguem. Hi arribarà un moment en el qual ficarem on vulgue (en la part superior...) un "Hipervincle": Final 1/Final 2. Per al moment que punxem en final 1, per exemple, es vajan a les diapositives on estèn el final 1. I , després, el final 2, seràn una serie de diapositives, i el xiquet podrà després tornar al final 2. Esa es la idea del que anem a fer. 
Doncs be, per a fer Hipervincle, podem ficar una imatge, una forma, un text... Hem punxat en una imatge seleccionada, i al punxar diu: "Hipervincle". I ara diu,  lloc d'aquest document: on vull anar per a fer hipervincle?. Imagineu-vos que jo vull anar al començament de la diapositiva, on posa "Principi", es a dir, la diapositiva 1. Punxariem i posem "Principi" o "Primera diapositiva." Li donem a a"Aceptar" (Quan posa la mà endavant de la imatge sense punxar-la, aixó vull dir que anem al començment, al principi). Quant acaba el final alternatiu 1, em de possar un Hipervincle per a anar al principi. Per tant, quant acabem el final alternatiu 1, posem un hipervincle, i entre les diaposotives podem posar una fletxa, una forma... per a que el xiquet puga anant punxar el botó i passar al següent, següent, al següent...





Si punxem en "Botó d'acció", ens surtem opcions variades, per exemple, si vull saltar a primera o al a que vulga diaposotiva, i a més, vull que es reproduïsca el so, com, redoble de tambors, màquina d'escriptura... I ens apareix eixa diaposotiva amb aquest so.


Per altra banda, anem a "Multimedia", dins de multimedia hi ha dos opcions, una on posa "Video", que si punxem podem triar "Video en línea" i "Video desde el meu ordinador", en el nostre cas, punxem video en linea. El seleccionem i el insertem. El que fariem seria anar a youtube, punxem en el video que voliem i on posa "compartir", i dintre de compartir "Insereix". Amb qualsevol de les eines que tenim per a carregar videos, aniriem a multimedia, videos. 
I, l'altra on posa "Audio", que si tenim un microfon conectat, podriem grabar audio. I, per exemple, grabar una narració. I desde mi pc, farem el mateix que el video. També en audio tenim musica demostra.


En el tema del "Disseny", automàticament, es canvia el disseny, el que mes ens agrade de totos el que hi ha, el seleccionem. I, teniu la possibilitat en la part dreta, les diverses variants, on dintre d'eixe disseny podriem canviar els colors, els tamany de la diaposivita i el format de fons; podriem fer relleno solid, relleno amb degradat, punt de degradat, tipus de degradat, mes rectangular, relleno amb imatge i textura... Fixeu-vos que si li punxem aplicar a tot, ens aplicaria a tot. I si a la fi no vull, podem restablecer fons, i si volem, aplicar-ho a tot. No podem aplicar a una diapositiva soles, si no a totes.


En quant a les "Transicions", si li punxem a la diapositiva i al costat apareix una estrelleta que es la transisció vull dir que en eixa diapositiva hi ha una transició. Simplement, anant a la transicioó en la part dreta podem elegir moltes: "Opcions d'efecte", entrada, eixida, zoom.. Podriem que la transicio de la diapositiva tinga un so, una duració; avanççat una diaposoitva, fer-la més ràpida, més a càmera lenta, que vajan pasant a soles... Si volem ficar un altre so, pujeu el so que volem. En aquest cas sí podriem posar una transició diferent a cada diaposotiva.


En la pestanya "d'Animacions" podem trovar "Trajectoria d'animacions", "Trajectoria personalitzada". Li donem a vista previa i podem verla mitjor avans d'aplicar-lo. Aixo fa que un xiquet, per exemple, fariem un camí i él hauria defer el recorrido. Inclús podriem posar-li temps de duració. 


En "Presetació amb diaposotives", on posa "Grabar presentació amb diapositives", podriem grabar la nostra presentacio i afegir-li una veu en off. En "Ensanyar intervals" ens permetrà quant de temps durarà cada diaposotiva i si realment es lo que a nosaltres ens interesa.


Per últim, per a enviar el nostre conte li donem a "Arxiu", "Guardar com", "Presentació amb diaposotives amb Power Point". I, quant ja ho tenim tot fet i anem a enviar-lo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario