viernes, 22 de abril de 2016

Pràctica 7. Ampliació.

¿Què és Twitter?
Twitter és una plataforma de comunicació bidireccional amb naturalesa de xarxa social p(erquè permet triar amb qui et relaciones) que limita els seus missatges a 140 caràcters. No obstant això, comparat amb Facebook o LinkedIn, les relacions són, per així dir-ho, asimètriques. A Twitter els dos extrems de la relació no es posen simplement en contacte l'un amb l' altre, sinó que es diferencia entre "seguidors" ("followers") i "seguits" ("followed").

Raons importants perquè t'animis a utilitzar Twitter.
Twitter és divertit i, a més, enganxa, és una manera magnífica de passar una bona estona o de matar un temps aborrit (esperes, reunions, etc.). Però recordem que el valor que Twitter hagi de tenir per a tu depèn totalment de a qui segueixis i la teva encert en la selecció de gent que decideixes seguir. El poc espai que ocupen els missatges tipus SMS de Twitter ha afavorit més l'ús smartphones amb aplicacions clients de Twitter impulsant al seu torn enormement la seva utilització. La mobilitat i versatilitat d'aquesta opció ha fet que per a molts usuaris sigui la preferida per utilitzar Twitter. És el dispositiu ideal per aprofitar aquestes estones "morts", i són molts més els que aprofiten les càmeres dels mòbils per fer tweets amb fotos de llocs que estan visitant, objectes, o situacions que estem vivint en aquest moment.
Twitter et fa sentir-te més a prop de gent de la que et separa una distància física Twitter proporciona una sensació de proximitat. Et mantens més connectat amb amics i família i alhora et permet seguir a persones que et resultin interessants i fins i tot accedir a personatges públics que estiguin a Twitter i amb els que mai aconseguiries connectar per mitjans tradicionals.
Twitter és molt eficient. Això vol dir que a Twitter t'arriba molta informació de qualitat en poc temps i Twitter fa a més un paper molt bo de guia que amb l'ajuda de les opinions i recomanacions dels usuaris et porta ràpidament a les millors fonts d'informació sobre pràcticament qualsevol tema. D'altra banda, el format tipus SMS, lluny de ser un inconvenient, ha resultat ser un factor molt positiu perquè ha estat precisament la raó fonamental que ha permès aquesta agilitat i eficiència tan característica de Twitter.
Twitter és molt enriquidor. Com tots els mitjans del Web 2.0, Twitter compta amb una increïble varietat de punts de vista i opinions, això resulta afavoreix molt la tolerància cap a punts diferents del teu i amb això l'obertura de ment  l'aprenentatge, la cultura, i en definitiva, el desenvolupament personal i les opinions diferents a tu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario