lunes, 21 de marzo de 2016

Pràctica 5. Ampliació.

Lino It és una eina en línia que permet crear un suro virtual per organitzar post - its amb imatges, arxius, vídeos i URL de pàgines webs. Linoit ofereix la possibilitat de crear grups i de configurar-lo de manera pública o privada, així com d'inserir el suro virtual en un bloc o pàgina web.

Organitzar les nostres notes (Stickies) i crear murals o sureres en línia pot visualitzar a través d'un navegador des de qualsevol equip amb connexió a Internet, independentment del sistema operatiu utilitzat, pot ser-nos de gran ajuda.

Lino It és una eina que ens proporciona aquesta funcionalitat , a més de poder publicar a la nostra surera virtual fotos, vídeos i URL`s amb comentaris i possibilitat d'enviament als nostres grups, tant de manera pública com privada.  Aquesta eina és molt senzilla d'ús amb la qual podem crear la nostra pissarra o surera virtual i presentar -hi notes tipus post-it  (anomenades Stickies), imatges comentades, URL's de pàgines web i vídeos de Youtube, entre altres. És un bon recurs per a l'aula, ja que ens permet disposar de diversos llenços o murals (Canvas) en els quals poder presentar la informació agrupada per temàtiques, àrees, projectes, ...

Avantatges que te aquesta eina.
  • Facilitat a l'hora de fer ús d'aquesta. El seu ús és senzill.
  • Es poden afegir diferents tipus d'arxius: imatges, vídeos, documents. 
  • els taulers virtuals poden ser: privats o públics segons els interessos i la utilitat que cadascú vulga donar als treballs. 
  • Es poden compartir els taulers amb la finalitat de que qualsevol persona puga aportar contingut i editar-lo. 
  • Inclou aplicacions per a treballar des dels nostres dispositius mòbils. 
Entre altres.

Aplicació didáctica per a alumnes de Primària amb Lino It.
L'aplicació que faria amb aquest programa a l'aula amb nens que tinguin coneixements mínims sobre informàtica seria de la següent manera: creariem grups de cinc persones en els quals hauran de recopilar les activitats realitzades en una setmana sobre una assignatura. D'aquesta manera aprendran a manejar-se amb el programa col·laborativament , compartiran idees a l'hora de com organitzar-lo, aprendran a treballar en grup i saber respectar als seus companys.

miércoles, 16 de marzo de 2016

Pràctica 5. LINO IT.

Què és Lino It?

Lino It és una ferramenta prou completa quant a la creació de taulers virtuals de post-its, amb la possibilitat de ser compartits entre amics i al públic en general. És un servici web en línia de notes adhesives (estics) que es pot utilitzar per a enviar notes, llistes de tasques, idees, imatges, vídeos i arxius adjunts a qualsevol lloc d'un llenç web (canvas).

A diferència d'altres servicis semblants, Lino It permet utilitzar una ferramenta incorporada de calendari per a establir les dates de venciment de les notes adhesives, així com alterar la grandària i el color de les seues fonts, és un espai on podem generar tants taulers de notes com necessitem, i sobre ells establir entre altres elements, el disseny de fons, i el nivell d'accés, ja siga des de privat, compartit amb amics, i inclús d'accés completament públic.

Com funciona Lino It? Com fer un Lino It?

Primer de tot, escogirem un tema, qualsevol, el que mes ens agrade, per a fer aquesta activitat amb Lino It.

Després, dividirem un suro en 4 parts iguals. En la primera d'elles posarem la INTRODUCCIÓ, la segona els OBJECTIUS, la tercera les ACTIVITATS i, finalment, les SOLUCIONS.

En la introducció posarem la presentació del tema escogit i la seua importancia. En la part dels objectius, el que hem de fer és consultar la legislació de l'àrea que vam elegir el tema.  En quant a les activitats, hem de plantetjar una serie d'exercicis per als alumnes del tema escogit i, per ultim, les solucions a les activitats, on posarem un poquet la conclusió d'elles.

Per a poder treballar amb Lino It i per a dur a terme, en el nostre cas, aquesta activitat, alló que hem de fer serà:


Fiquem LINO IT a internet, i ens apareix l'opció que posa "Sing up", si li dieu que sí, per a donar-nos d'alta, tenim dues opcions:
  1. Posar el nostre usuari, la nostra contrasenya i el nostre e-mail, es a dir, registrar-nos.
  2. Directament ficar "Login with google", i ens portarà a la pàgina de Gmail (com ja tenim el nostre Gmail introduït perque tenim aquest Blog, en el meu cas) posem el nostre gmail i contrassenya, i ens dirà que permet i, li donem a acceptar el tèrmit d'ús i accedim.


Aquesta es la pàgina principal a la que hauriem d'entrar. Tenim en el mig, mes o menys, a la part dreta, una opció que diu "Create a new canvas", aixó crea un fons sobre el qual nosaltres anem a ficar les pos-sits, el que ens permet es crear un suro digital en el que podem triar post-its.


Anem a crear un nou fons, li posem un nom, el que vulguem, "background" es com la part de darrere, el que hi ha al darrere. Tenim tots aquest colors, podem agafar "solid colors", podrieu inclús pujar una imatge, "Fit to canvas size", vol di ajustar, es el mes ajustat posible, en el cas de que decidirem una imatge, sino podrem ficar el color que vulguem. "linon"; el que hi ha per defecte.

Si li donem a l'opció "For my own private use" vul dir pel meu us privat, després ningú pot veure el canvas, solament tú, podem ficar "Stickiees", deprés, tenim on tot el món pot veure-ho, però no podem ficar les Stickies, i l'altre, mostra els poss-its a tothom, i permet ficar a tot el món les Stickies. Nosaltres li donem a "Everyone may pos stickies". Després tenim "Details", en el nostre cas deixem marcat el primer, el segón i el tercer, però en "list on public canvases" no li punxem, i els dos últims també els punxem. Es a dir, totes mens "List on public canvases".



Li donem a "create a canvis"


Hem de dir que, un canvas podem dir que es un entorn de treball.

El primer aspecte important: ja tenim el nostre canvas, a la dreta devall, seria el canva que heu creat, i l'altre lloc es el planol on podem desplaçar-nos nosaltres.


En la part inferior, podem arrastrar en el botó esquerre simplement i ja tenim un posit obert, i wen la part inferior podem posar la etiqueta, "introduccio", per exemple, en el nostre cas: "Els continents són..." en aquest poss-its li hem posar un tack, el text, on podem editar-lo, colors, lletra... 

Podem posar uin "icon", on ens sortim emoticones, i elegim el que vulguem. No surt directament en el text.

Podem ficar la data, es a dir, quan volem que surta aquest poss-its, recomane no posar cap data, en el nostre cas.

Desprès podriem canviar el color si no ens agrada el que hi ha. I baix, podriem enviar aquest poss-its per e-mail, fiquem el e-mail o uruari de lion it de la persona que vulguem enviar-lo i al donar-li a post, el enviaria, si qualsevol vegada s'ens oblida qualsevol cosa, podem emprar !kip a copi! i guardariem el poss-it en el correu electrònic que vulguem. 

Ja ens surt l'icono de la careta que hem escogit, ens surt en el moment que li publiquem, el tack es important per a tingueu-lo classificat. 


Supondrem que sens ha ovlidat posar qualsevol cosa, en l'opció "Edit", que es la llapiçereta, tendriem la possibilitat  d'editar-ho. 

Després tenim "set du day", el que vol dir que nosaltres podriem assignar aquest poss-it a una data, i com tenim un calendari a la part dreta, en el moment que arribara eixe dia, tindrem el poss-it amagat i de sobte aparegueria.

Es pot emprar per a que en una classe, tinguem un tema, podem presentar-ho, en el qual hi haja una introducció... i quede molt semblant al que seria una activitat didàctica, també serveix per a fer un tualet de noticies per a diverssos cursos, per a fer presentacions perque en una clase els alumnes es presenten posen una foto seva i baix un breu resum del que som ells... aquest programa te diferents utilitats.

Una cosa interesant es "Copy another canvas", fixeu que ara començen fer probes i despres anem a fer-ho i volem crear un altre canvat pero vulguem copiar y pegar d'un altre canvat, aixó el fariam amb aquest botó i surt la llista dels canvats on nosaltres el podriem copiar. I ja el tenim en el nostre mural principal.

Si punxem l'opció "Peeloff", s'eliminaria tot. 

També tenim l'opció de fer mes gran el poss-it obrint i tancant amb el ratolí. 
El tema de les etiquetes ("Tag") serveix per a que l'altres poss-its desapareguen quan fiquem una unica etiqueta, i ens quedem amb el poss-it que hem ficat l'etiqueta.

També podem separar com vulguerem les poss-its sense problema.

Agafarem un area concreta de coneixement, una introucció, uns objectius, unes activitats i unes solucions. Com al final d'aquesta entrada veurem el meu Lino It.


Un altra cosa interesant està relacionat amb les activitats, si li donem al icono de l'imatge, agafem una imatge, li punxem i podriem posar el tamany, el tipus que el volem, inclús privat. Podriem ficar una imatge, posar "Frame" i comentar, posar un tag... Inclús podriem posar l'enunciat en el poss-it i al costat la imatge, o dins de l'imatge inclús. Podem canviar el tipus de lletra, color, si volem o no volem finestra...


Un altra cosa que es pot fer es el tema de afegir vídeos, i que el xiquet vea el video, i posar-ho en un poss-it i que el xiquet responda a unes preguntes del meateix, per exemple. De quina forma? Doncs, ens anem a "youtube" busquem un video, si volem ficar-lo dins d'un poss-it, una vegada seleccionat el video, agafem l'enllaç, anem a Lino it,  peguem la URL on el video. Pondem veure donan-li al "Play" i aleshores, en la part superior, si li donem a "Stop", el video pararia.


Per a crear un altre canvat, anirem a la caseta (d'alt a la dreta), posariem "maipay" i ens tornaria a la pagina principal d'avans.




També tenim l'opció de pujar un fixet, per exemple de música, escanellen una fitxa, i podriem pujar la pixa per a que l'alumne se li descarregaren. Podriem agafar un PDF i baix, posar el que hauria de fer el xiquet, la activitat.



Després, tendriem l'opció de "information", on ens sortirà les URL'S del nostre Lino It; el que tendriem que enviar-li al professor es la "URL" d'aquesta pràctica. Si pel contrari, ho posem en el blog leu de ficar copiant el que posa "embed lino".

Punxant "My page" es guarda tot.

I ja tendriem la nostra pagina d'inici. Tendriem les actualitzacions, canvats, els gup de treball, els favorits... Tenim l'opció de prende idees en "public canvas". També tenim l'opció de crear grups.

En l'opció "help", si, per exemple, ens lieu en qualsevol cosa tenim aquest opció. En preferencies podriem canviar el nostre pasword, el perfil, notificacions, el calendari... es pot fer una conexió entre Google Calendar i Lino It, per a que el que haja en els dos es puga transpasar. Ens podem descarregar l'aplicació per a tabletes, i podem invitar a algú a itidre Lino It...

I amb tot aixó ja tendriem el nostre mural en Lino It.



viernes, 11 de marzo de 2016

Tema 7. Ampliació.

Què són els BLOGS?
Els blocs, weblogs o bitàcoles són el fenomen de més actualitat a la Xarxa, són llocs web on es recopilen cronològicament missatges d'un o diversos autors sobre una determinada temàtica. Pot tractar-se d'un diari íntim, un diari comunitari, d'actualitat o un diari de classe en què el seu autor publica articles que poden contenir text, imatges, vídeos, sons, ... Hi ha blocs per a tots els gustos i sobre tots els temes, i el més important és que qualsevol pot publicar un.  

Des d'un punt de vista estructural, un bloc consisteix en una sèrie d'articles (també anomenats entrades o posts) classificats per dates. L'article més recent és el primer de la llista. A més dels articles la majoria dels blocs aporten funcions addicionals com classificació dels articles per categories, cercador de continguts, suport multiusuari (diversos autors poden publicar articles al blog), generació d'RSS per a la sindicació de continguts, gestió de comentaris, etc.

Tipus de blogs en l'àmbit educatiu.
Els blocs estan trobant un lloc cada vegada més important en educació, des de l'educació primària a la universitat; no només perquè són fàcils de crear i de mantenir, sinó també perquè el format "diari" anima els estudiants i el professorat a conservar un enregistrament del seu propi pensament, de les seves activitats, etc. en un determinat espai de temps; estan oberts a l'exterior en acceptar els comentaris o posts de persones externes a l'aula.

L'ús dels blocs, per part, dels estudiants té un ampli espectre. Un senzill bloc d'autor, pot usar-se per proporcionar un espai propi on-line, per plantejar preguntes, publicar treballs i comunicar-se amb altres espais web, així com comentar-los. No obstant això, un bloc no té perquè estar limitat a un sol autor, sinó que pot combinar a diversos, incloent companys, professors, tutors o especialistes en un tema concret. No és fàcil establir una taxonomia dels diferents tipus de bitàcoles. Poden ser tants com a objectius es plantegen. Wikipedia diferencia quatre tipus:
  • Usats pel professorat. Són blocs creats per professors per tal de mantenir els alumnes actualitzats amb les reflexions i les fonts d'informació que el professor aquesta usant durant el desenvolupament d'un curs o programa.
  • Portafolis creats pels estudiants . Creats pels estudiants a manera de portafoli o diari d'aula, com una selecció dels treballs, projectes, investigacions, enquestes de l'alumne o alumna que ens explica el seu progrés, les seves reflexions o els seus èxits.
  • Acadèmics o d'investigació: en aquest sector podem agrupar blocs d'investigació de diferents departaments, amb línies d'estudi, projectes i perspectives de desenvolupament. Tenen un perfil tancat en contingut i entre professionals d'un centre amb interessos comuns. També podem agrupar en aquest apartat els blocs de docència entre educadors, que permeten debatre i compartir experiències en la seva àrea a professors de diferents centres. Aquests blocs també poden servir com a esperó per a la col·laboració entre diferents centres per elaborar material curricular. Seria interessant promoure bitàcoles de professors sobre els seus models de formació i la seva metodologia didàctica.
  • Professor / a - ​​alumnat: aquest tipus d'edublogs és molt interessant. El professor, de manera senzilla, pot incloure treballs a realitzar, proposar temes i / o apunts a desenvolupar, activitats a realitzar, enllaços d' interès per ampliar la formació, orientacions, etc. El Edublog hauria de ser obert a debats i comentaris per part dels alumnes. D'aquesta manera el professor pot rebre aquesta informació com feedback, el que li pot fer replantejar el currículum de l'assignatura.

Què són les WIKIS?
Un wiki és un lloc web col·laboratiu que pot ser editat per diversos usuaris. Els usuaris d'un wiki poden així crear, editar, esborrar o modificar el contingut d'una pàgina web, d'una forma interactiva, fàcil i ràpida; aquestes facilitats fan de la wiki una eina efectiva per a l'escriptura col·laborativa; es pot dir que, és l'eina més versàtil i educativa de la web 2.0.

Un wiki és ideal per a projectes on hi hagi moltes entrades o punts a tractar, com ara l'elaboració de glossaris, diccionaris, enciclopèdies, apunts en què participen un grup de persones, o treballs d'investigació desenvolupats simultàniament en diferents llocs.

Ús de les WIKIS en l'àmbit educatiu.
  • Com a eina de creació de continguts, per fer uns apunts per als alumnes juntament amb altres professors.
  • Los estudiants elaboren apunts col·laborativament La immediatesa de la correcció d'errades augmenta la qualitat.
  • Recoger, fer visibles i compartir les produccions dels alumnes en relació amb un tema en particular, el que sens dubte serà un element motivador per a ells.
  • Para un treball col·laboratiu entre determinat grup de docents d'institucions diferents per a, per exemple, elaborar materials per a una determinada matèria pot arribar a un alt nivell.
  • Construir una revista o diari digital.
  • Wikicuaderno: cada estudiant pot comptar amb el seu wiki personal que substituiria al cèlebre quadern d'apunts o notes de classe.
  • El professor crea una pàgina wiki amb una llista de temes i / o activitats proposats i deixa espais en blanc perquè els alumnes s'inscriguin. Els alumnes van editant la pàgina i s'inscriuen posant el seu nom on els interessi. El professor pot realitzar les anotacions pertinents en el treball de l'estudiant. Hi ha la possibilitat que aquest wiki d'accés restringit estudiant i professor pugui ser vist, encara que no editat, per la resta d'estudiants.
  • Un wiki permet la col·laboració entre alumnes del mateix centre o de centres diferents (fins i tot de països distints) treballant sobre un tema determinat.
  • Trabajos col·laboratius d'alumnes. Espai ideal per dur a terme una WebQuest, Caces de Tresors o qualsevol altre tipus d'activitat que se'ns ocorri.
  • Aprendizaje a través de projectes.
  • Hermanamiento entre alumnes i centres de diferents cultures o països.
  • Creación de narracions col·lectives.
Diferències entre Blog i Wiki.

Un bloc està compost d'entrades i comentaris (respostes a entrades). Normalment, el permís per escriure entrades està restringit al propietari del bloc o als membres d'aquest bloc, encara que també pot estar obert al públic. El mateix passa amb els comentaris. No obstant això, a diferència del wiki, en un bloc, ningú pot canviar o editar el comentari o entrada d'una altra persona.

L'estructura del bloc consisteix en una seqüència cronològica d'entrades seguides de comentaris. Un wiki té una estructura més oberta que permet als altres editar el que un participant ha escrit. Aquesta estructura tan oberta prioritza l'escriptura de grup en arres d'una autoria individual.

Això no vol dir que una eina sigui millor que una altra. Cada eina (Blog i Wiki) és apropiada per a un determinat tipus de tasques. El professor ha de saber què vol aconseguir amb aquesta tasca i avaluar quina eina necessita per dur a terme els seus propòsits.

jueves, 10 de marzo de 2016

Tema 7. Teoria.

EINES DE LA WEB 2.0. BLOGS I WIKIS

1. CARACTERÍSTIQUES D'UN BLOG.
Les principals característiques d'un blog són:
  • Espai web on el seu autor/es escriu cronològicament els posts.
  • Els lectors poden deixar els seus comentaria.
  • Fàcils de crear (plantilles, inserció de fotos, vídeos, so, enllaços). S'editen oin-line.
  • Els articles (cadascun amb URL) es poden organitzar per categories i etiquetes (tags)
  • Servidors gratuits: Blogger, Wordpress.
  • Alguns permeten als autors saber quan se'ls cita en altre Bloc (tackback, pingball)
  • Ofereixen sindicació/subscripció de continguts perquè els subscripcions puguin rebre informació sobre les actualitzacions.
  • Solen incloure cercador intern, llistats d'altres blocs i altres funcionalitats (Gadgets i Widgets)
2. TIPUS DE BLOGS
  • Bloc de Centre. Es recullen les activitats més importants que tenen lloc al centre escolar.
  • Bloc d'Aula. Un blog més xicotet al que hi ha en el centre. El mestre pot penjar tota la informació i articles nous. Seria un lloc de comunicació entre el mestre i els alumnes.
  • Bloc de Professors. Es recull tota la informació relacionada amb la investigació.
  • Blocs de Blocs. Recull de blocs sobre diferents temàtiques.
  • Blocs de Pobles
  • Blocs de Recursos. Anem recollint multitud de recursos que anem encontrant. 
  • Blocs d'Alumnes. Es el que tenim nosaltres, un portafoli on anem redactant la part de teoria i de pràctica de l'assignatura.  
3. CARACTERÍSTIQUES D'UNA WIKI.
  • A diferència del blog és una eina destinada a fer una col·laboració.
  • Espai web amb una estructura hipertextual de pàgins referenciades en un menú lateral.
  • Diverses persones/autors elaboren continguts de manera asíncrona. Aquest és important perquè en un blog tu ets l'autor i dones de alta a la resta, però aquesta es una eina molt col·laborativa, on pots coincidir amb altres escrivint.
  • Solen mantenir un arxiu històric de les versions anteriors i daciliten la realització de còpies de seguretat.
  • Són espais on-line molts fàcils de crear, solen incloure un cercador intern i faciliten la sindicació de continguts.

4. EXEMPLE DE WIKI.
Un exemple de Wiki és "Aulawiki21", una web educativa 2.0 que ens permet tot el següent:
  • Ficar gadgets (a la part esquerra on apareixen tots els enllaços).
  • Veure comentaris de la gent.
  • Visitar la pàgina principal de la web.
  • Veure les discursions que hi ha en els posts (a la part superior).
  • Veure les revisions que la gent va fent (a la part superior).
  • Es poden afegir invitats, els quals solament podran veure i no escriure (a la part dreta, on posa guest).
  • Veure els arxius més recents i descarregar-los (page an file).
  • Pujar qualsevol document.

5. ÚS DIDÀCTIC DE BLOGS I WIKIS.
  • Es poden utilitzar com a portafoli digital. Poden elaborar aquí alguns dels treballs que els encarreguin els professors.
  • Fer brainstorning sobre un tema.
  • Coordinació del periòdic escolar o de qualsevol activitat.
  • On el professorat emmagatzema i ordena els materials i informacions d'interès per al seu treball.
  • Enllaç al blog tauler d'anuncis del professor (RSS alumnes).
  • Blog personal del professor, orientat als seus col·legues.

miércoles, 9 de marzo de 2016

Tema 6. Ampliació.

Què és Cloud Computing?
La computació en la nube, coneguda també com a servicis en el núvol, informàtica en el núvol, núvol de còmput o núvol de conceptes (de l'anglés "cloud computing") , és un paradigma que permet oferir servicis de computació a través d'una xarxa, que usualment és Internet

Característiques.
La computació en núvol presenta les següents característiques clau:
  • Agilitat: Capacitat de millora per a oferir recursos tecnològics a l'usuari per part del proveïdor.
  • Cost: els proveïdors de computació en el núvol afirmen que els costos es reduïxen. Un model de prestació pública en el núvol convertix els gastos de capital en gastos de funcionament. Això reduïx barreres d'entrada, ja que la infraestructura es proporciona típicament per una tercera part i no ha de ser adquirida per una sola vegada o tasques informàtiques intensives infreqüents.
  • Escalabilidad i elasticitat: aprovisionament de recursos sobre una base d'autoservici en quasi en temps real, sense que els usuaris necessiten càrregues d'alta duració.
  • Independència entre el dispositiu i la ubicació: permet als usuaris accedir als sistemes utilitzant un navegador web, independentment de la seua ubicació o del dispositiu que utilitze (per exemple, PC, telèfon mòbil)
  • La tecnologia de virtualización permet compartir servidors i dispositius d'emmagatzemament i una major utilització. Les aplicacions poden ser fàcilment migrades d'un servidor físic a un altre.
  • Rendiment: Els sistemes en el núvol controlen i optimitzen l'ús dels recursos de manera automàtica, dita característica permet un seguiment, control i notificació del mateix. Esta capacitat aporta transparència tant per al consumidor o el proveïdor de servici.
  • Seguretat: pot millorar a causa de la centralització de les dades. La seguretat és sovint tan bona o millor que altres sistemes tradicionals, en part perquè els proveïdors són capaços de dedicar recursos a la solució dels problemes de seguretat que molts clients no poden permetre's el luxe d'abordar. L'usuari del núvol és responsable de la seguretat a nivell d'aplicació. El proveïdor del núvol és responsable de la seguretat física.
  • Manteniment: en el cas de les aplicacions de computació en el núvol és més senzill, ja que no necessiten ser instal·lats en l'ordinador de cada usuari i es pot accedir des de diferents llocs.
Avantatges.

  • El primer avantatge, és molt important, ja que, quantes vegades hem emprat qualsevol sistema operatiu i ens han quedat bloqueat perque hi ha molts ventanes obertes? Lo que fa aquest eina, és que únicament empra aqueixos que siguen mes importants, per tant en el moment que nosaltres tenim diverses odrinadors que tenim en xarxa, el que farem eé emprar els recursos mes importants.
  • Sempre hi ha una supervisió de la xarxa i en el moment que hi ha una errada del servidor, o qualsevol problema, aleshores, es pot solucionar.
  • Un cas es el que pasa sempre amb Gmail, nosaltres tenim personalitat al nostre Gmail, i de sopte hi ha una actualitació que ens permet emprar noves eines.
  • Únicament es necessari tindre un ordinador e internet, no necesita tindre instalat qualsevol altre maquinari.
  • Baix cost. Productes gratuïts o pagaments mensuals fixos per utilització, sense costos addicionals, atès que no cal invertir en gran infraestructura, ni en llicències.
  • Seguretat. Les dades sempre estan segurs.
  • No hi ha necessitats de posseir una gran capacitat d'emmagatzematge.
  • Més rapidesa en el treball a l'estar basat en web.
  • Informació a temps real.
  • Forta inversió en innovació.
  • Accés a tota la informació.
  • Accés quan vulgui i on vulgui, només amb una connexió a Internet
  • Les capacitats de emmagatzemage son mes amples.
Desavantatges.
  • Es un dels problemas que tenim amb aquesta eina, i es que si nosaltres no tenim internet no podem disposar de les aplicacions que hi ha al nuvol.
  • No hi ha que deixar mai els nostres documents publics, perque poden robarno-lo
  • Si es au Gmail, i tenim tot penajt ahí, i es cau Gmail, tenim un problema. per aixo tenim que fer una copia amb l'ordinar, per si de cas.

Tema 6. Teoria.

EINES DE LA WEB 2.0: CLOUD COMPUTING

1. COMPUTACIÓ EN EL NÚVOL.

El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.


Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen per tot un cluster distribuït, utilitzant espa d'emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:
  • Nivell 1. Aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s'accedir mitjançant un navegador Web. Per exemple Gmail.
  • Nivell 2. Ofereix la infraestructura sobre la qual es fabriquen i funcionen aquestes aplicaions. Per exemple App Engine.
  • Nivell 3. Són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament. GoGrid,Elastic,Computi CLoud.


2. AVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING.
- En el núvol es consumeix solament l'energia necessària, la qual cosa contribueix a l'ús eficient de l'energia.
- No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-la, de manera que no cal esperar al fer que venja el personal a arreglar.ho.
- Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que h'agim introduït.
- Es pot prescindir d'instal·lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molt menys inversió.
- Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.

3. DESAVANTATGES DEL CLOUD COMPUTING.
- La disponibilitat d'aplicacions depén  de la disponibilitat d'accés a internet.
- Tots els treballs i dades de  l'usuari estàn en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
- L'usuari no disposa de copies de seguretat, com podia tenir-les quan el programari que utilitzava podia estar instal·lat.

4. TIPUS DE NÚVOLS.
- Núvols públics. Són les que estan manejades per altres persones i alberguen el treball de molt clients, els sistemes d'emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discos, també els serveis que són gratuits solen estar situats en aquest tipus de núvols.
- Els núvols privats. Són la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen. a mesura de les seves necessitats. Són els propietaris del servidor, disc.
- Els núvols hibrids. Són una combinació de les anteriors, es disposa d'una infraestructura privada però al seu torn es poden manejar aplicacions en l'espai del núvol públic.

viernes, 4 de marzo de 2016

Pràctica 4. Ampliació.

Definitivament, la majoria de les persones en l'actualitat coneixen de què tracta el programa PowerPoint de l'empresa Microsoft, tant per l'àmbit laboral, per a fer presentacions en una conferencia com per a un professor per a explicar en les seues classes teòriques.

Què és Power Point?

Microsoft PowerPoint és un programa que té com a fi realitzar presentacions en forma de diapositives. Es podria dir que les tres funcions principals d'este programa són: inserir un text i donar-los el format que es desitge per mitjà d'un editor, inserir i modificar imatges y/o gràfics, i mostrar les diapositives en forma contínua amb un sistema determinat, esta funció és la més característica de Power Point.

Al seu torn, oferix als seus usuaris la possibilitat de combinar imatges i textos, a més de poder sumar-li música o animacions. Ens brinda una gran varietat d'opcions i funcions perquè nostres treballs puguen ser el més creatiu i atractiu possible per als espectadors.

Serà un desafiament per a l'usuari poder aconseguir una perfecta presentació i poder representar les seues idees i el seu objectiu en aquestes diapositives.

Per a fer més completa la seua labor, PowerPoint oferix una gran varietat de plantilles, dissenys de font, imatges predeterminades i animacions perquè les presentacions siguen encara més originals. Al ser un programa específic per a les presentacions, és molt més efectiu, en aquest àmbit, que, per exemple, el programa Word.

Capacitats importants.

En l'actualitat, PowerPoint li oferix als seus usuaris diverses funcions que ajuden a crear presentacions úniques. Poder crear diapositives entre diversos usuaris en distints ordinadors, poder combinar i comparar distintes versions de presentacions, poder editar i treballar vídeos dins de les mateixes, crear diapositives en 3D, sumar captures de pantalles i poder guardar automàticament els treballs en casos que es tanquen per accident, són algunes de les tantes característiques que l'última versió de PowerPoint posseïx hui en digues.

Pràctica 3. Ampliació.

Característiques relevants de YouTube.

Per a comprendre l'abast de YouTube, heus ací algunes xifres clau:
  • YouTube és el tercer lloc web més visitat del món.
  • El buscador de YouTube és el segon buscador més popular del món, després de Google.
  • YouTube rep més de 800 milions de visites úniques al mes.
  • En el 2012 va aconseguir les 4.000 milions de reproduccions de vídeos al dia. Açò representaria 4 reproduccions per dia per cada habitant dels països desenrotllats.
Sobre els Canals de YouTube

La gran novetat que va aportar YouTube va ser que tot el món pot tindre el seu propi canal de TV i, a més, completament gratis. És tan simple com crear un compte en YouTube. Els altres usuaris podran trobar estos vídeos principalment a través de Google, el buscador propi de YouTube i directori de canals de YouTube on podrem navegar per temàtiques com, per exemple, música, entreteniment, bellesa i moda, ciència i educación, etc.

YouTube com a xarxa social.

L'altra gran novetat va ser la faceta de xarxa social de YouTube. De fet, se sol parlar ben sovint de YouTube com una xarxa social inclús més que un lloc d'allotjament de vídeos.

En YouTube els usuaris poden interactuar, poden fer vots de "m'agrada" o "no m'agrada", poden compartir els vídeos, comentar-los i poden subscriure's a un canal d'un altre usuari, la qual cosa seria equivalent, per exemple, a seguir un altre usuari en Twitter ja que una vegada subscrits veuran les novetats dels canals a què s'han subscrit cada vegada que entren en YouTube.

Pràctica 2. Ampliació.

Com podem utilizar Google Drive al aula de Primària?

Per què Google Drive és una plataforma de gran utilitat? Perquè va pensar en els principals problemes a l'elaborar un arxiu de qualsevol format, tant per a treballs escolars com a projectes laborals. Tot i que encara li falta afinar alguns detalls, com el botó superior i inferior de la barra de desplaçament i una selecció més àmplia de ferramentes.



Els principals beneficis de Google Drive son els següents:

1. Accessibilitat des de qualsevol connexió sense necessitat d'instal·lar un programari particular així com gran seguretat d'emmagatzemament, perquè l'usuari guarda la informació en un sistema de núvols en la Internet.

2. Una de les característiques de Google Drive i un avantatge sobre les plataformes convencionals és que al compartir l'arxiu amb moltes persones, estes poden modificar l'arxiu mentres els altres, des de les seues cases o oficines, observen a qui està realitzant l'edició. El criden: col·laboració en línia.

3. Des que Google Docs conserva les versions anteriors dels documents, no hi ha raó per a preocupar-se per canviar un arxiu de forma irrevocable. Conserva a més, un corrector ortogràfic per als fulls de càlcul, documents, presentacions i més formats d'arxius.

4. Respecte a emmagatzemament, Google Drive permet guardar fins a 1 gigabyte de qualsevol tipus de fitxers i tot l'anterior, a l'abast de qualsevol computadora amb enllaç a Internet.

5. Encara que sempre és preferible l'opinió d'algú professional, Google Docs oferix un sistema de traducció de documents. Ve amb 53 idiomes integrats el que permet als usuaris traduir fàcilment els documents en qualsevol d'estos idiomas.

Pràctica 1. Ampliació.

Quan redactes un e-mail, estàs expressant el teu sentir, les teues idees o punts de vista a algú en particular. En un blog és molt paregut, la diferència és que a l'escriure no les expresses només a una persona, sinó al món sencer, ja que el blog és un aparador per als teus pensaments, idees, sentiments, crítiques, punts de vista o comentaris, ja siga en forma escrita, en veu, fotografia o en vídeo sobre un tema en particular que t'interesse o apassione. I de la mateixa manera que els teus amics et responen un e-mail, tindràs respostes de les persones que lligen els teus articles. El que fa diferent del blog de l'e-mail, és que establiràs un diàleg interactiu amb milers de persones on la controvèrsia i el debat segurament estaran presents perquè cada persona té el seu propi punt de vista

Un Blog te molts beneficis, entre elles poden ser:

1. Et pot ajudar a millorar com a persona i professional.


Escriure en un blog et permet ampliar coneixements, generar hàbits de lectura i escriptura, t'ajudarà a organitzar-te millor i a ordenar les idees que tens per a escriure els teus articles. Tot això, portarà que t'expresses millor, inclús.

També t'ajudarà a guanyar dinàmiques de treball, com organitzar millor el teu temps per a dedicar a cada tasca, a ser més constant amb el teu treball o t'obligarà que estigues constantment a la cerca de nous continguts per a poder aportar continguts de valor a la teua audiencia.

2. Et permet aprendre coses noves i continuadament.

És un dels majors beneficis de tindre un blog, perquè ens permet aprendre tots els dies noves coses sobre la temàtica que ens interessa. La veritat que l'obligació que tenim de buscar continguts nous, ens fa llegir molt, aprendre i ens va fent més experts, cada vegada que llegim articles en altres webs o blogs. Cada article que escrivim em va aportar sempre quelcom nou i això ens farà sentir molt bé amb nosaltres mateixos.

3. Facilitat d'ús.

Les plataformes per a crear blogs i publicar han sigut fetes per a millorar la publicació de continguts, de fet basades per a usar-se com diari virtual.

4. Llibertat per a expressar-te.

Amb un blog tens llibertat per a dir el que vullgues, per a expresar els teus sentiments.

miércoles, 2 de marzo de 2016

Tema 5. Ampliació.

World Wide Web (també coneguda com "la Web") , és el sistema de documents (o webs) interconnectats per enllaços d'hipertext, disponibles en Internet.

1. LA WEB 1.0.

La Web 1.0 va començar en els anys 60's, De la manera més bàsica que existix, amb navegadors de només text, com "ELISA", prou ràpids, després va sorgir el HTML (Hyper Text Markup Language) que va fer les pàgines web més agradables a la vista i els primers navegadors visuals com IE, Netscape, etc.

La Web 1.0 és de només lectura, l'usuari no pot interactuar amb el contingut de la pàgina, (res de comentaris, respostes, cites, etc) . Estan totalment limitat al que el Webmaster puja a la pàgina web.

lA Web 1.0 és una frase que es referix a un estat de la World Wide Web, i qualsevol pàgina web dissenyada amb un estil anterior del fenomen de la Web 2.0. És en general un terme que ha sigut creat per a descriure la Web abans de l'impacte de la febra punt com en el 2001, que és vist per molts com el moment en què l'internet va donar un gir. És la forma més fàcil en el sentit del terme Web 1.0 quan és usada en relació a terme Web 2.0, per a comparar els dos i mostrar exemples de cada u.

2. LA WEB 2.0.

El terme Web 2.0. va ser encunyat per Tim O'Reilly en 2004 per a referir-se a una segona generació en la història del desenrotllament de tecnologia Web basada en comunitats d'usuaris i una gamma especial de servicis, com les xarxes socials, losblogs, loswikis o lasfolcsonomías, que fomenten la col·laboració i l'intercanvi àgil d'informació entre els usuaris d'una comunitat o xarxa social. La Web 2.0 és també anomenada web social per l'enfocament col·laboratiu i de construcció social d'aquesta ferramenta.

La Web 2.0. i su aplicació en l'educació.

1. DIFERÈNCIES ENTRE LA WEB 1.0 I 2.0.




Tema 5. Teoria.

LA WEB 2.0

1. DIFERÈNCIES ENTRE LA WEB 1.0 I LA WEB 2.0.


La Web 1.0 presenta les següents característiques:

  • Pàgines Web estàtiques.
  • Els continguts són produïts pel Webmaster.
  • L'arquitectura de treball és Client-Servidor.
  • Visualització  de continguts mitjançant un navegaor web.
  • L'usuari solament pot llegir el contingut.
  • És necessari tenir instal·lat un programari client en l'ordinador.

La Web 2.0 presenta les següents característiques:
  • Gran interacció entre els usuaris.
  • La plataforma de treball és la pròpia pàgina web (no es necessari tenir instal·lat un programari client en l'ordinador).
  • Contingut dinàmic.
  • Visualització mitjançant navegador, Lector Rss.
  • L'escriptura Web es compartida.
  • La unitat mínima de contingut és el post o article.
  • Tots són autors de la informació.

2. APLICACIONS DE LA WEB 2.0.
Aplicacions de la Web 2.0 segons l'activitat a la qual es destina:
  • Per a expressar-se, crear i publicar:Blogs, Wikis.
  • Per a compartir, publicar i cercar informació: Podcast, Youtube, Flickr, Del.lici.ous, SlideShare.
  • Xarxes Socials: Second Life, Twiter, Facebook.
  • Per a accedir a informació d'interés: RSS, XML, BlogLines, GoogleReader, cercadors especialitzats.

3. IMPLICACIONS EDUCATIVES DE LA WEB 2.0.
  • És un espai social horitzontal i ric en fonts d'informació.
  • Està orientat al treball autònom i col·laboratiu.
  • Crític i creatiu, fomenta l'expressió personal.
  • Permet investigar i compartir recursos, crear coneixement i aprendre.
  • Facilita un aprenentatge més autònom, major participació en les activitats grupals.
  • Hi ha més interés i motivació.
  • Permet elaborar materials (sols o en grup), compartir-los i sotmetre'ls a comentaris dels lectors.
  • Ofereix espais on-line per a la publicació de continguts.
  • Possibilita noves activitats d'aprenentatge i avaluació.
  • Millora competències digitals (cercar, precessar, comunicar).
  • Creació i gestió de xarxes de centres i professors.