lunes, 21 de marzo de 2016

Pràctica 5. Ampliació.

Lino It és una eina en línia que permet crear un suro virtual per organitzar post - its amb imatges, arxius, vídeos i URL de pàgines webs. Linoit ofereix la possibilitat de crear grups i de configurar-lo de manera pública o privada, així com d'inserir el suro virtual en un bloc o pàgina web.

Organitzar les nostres notes (Stickies) i crear murals o sureres en línia pot visualitzar a través d'un navegador des de qualsevol equip amb connexió a Internet, independentment del sistema operatiu utilitzat, pot ser-nos de gran ajuda.

Lino It és una eina que ens proporciona aquesta funcionalitat , a més de poder publicar a la nostra surera virtual fotos, vídeos i URL`s amb comentaris i possibilitat d'enviament als nostres grups, tant de manera pública com privada.  Aquesta eina és molt senzilla d'ús amb la qual podem crear la nostra pissarra o surera virtual i presentar -hi notes tipus post-it  (anomenades Stickies), imatges comentades, URL's de pàgines web i vídeos de Youtube, entre altres. És un bon recurs per a l'aula, ja que ens permet disposar de diversos llenços o murals (Canvas) en els quals poder presentar la informació agrupada per temàtiques, àrees, projectes, ...

Avantatges que te aquesta eina.
  • Facilitat a l'hora de fer ús d'aquesta. El seu ús és senzill.
  • Es poden afegir diferents tipus d'arxius: imatges, vídeos, documents. 
  • els taulers virtuals poden ser: privats o públics segons els interessos i la utilitat que cadascú vulga donar als treballs. 
  • Es poden compartir els taulers amb la finalitat de que qualsevol persona puga aportar contingut i editar-lo. 
  • Inclou aplicacions per a treballar des dels nostres dispositius mòbils. 
Entre altres.

Aplicació didáctica per a alumnes de Primària amb Lino It.
L'aplicació que faria amb aquest programa a l'aula amb nens que tinguin coneixements mínims sobre informàtica seria de la següent manera: creariem grups de cinc persones en els quals hauran de recopilar les activitats realitzades en una setmana sobre una assignatura. D'aquesta manera aprendran a manejar-se amb el programa col·laborativament , compartiran idees a l'hora de com organitzar-lo, aprendran a treballar en grup i saber respectar als seus companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario