viernes, 26 de febrero de 2016

Pràctica 4. Power Point

Anem a fer un  conte per a un xiquet de Primària. Per aixó utilitzarem el programa Power Point, amb 20 diapositives i amb finals alternatius. Sera necesari emprar cadasquna de les eines d'aquest programa explicades més endavant. Per a du-ho a terme obrirem aquesta eina i começarem.

En primer lloc, escogirem la plantilla que vulguem per a la nostra presentación en Power Point, com veurem, hi ha molt varietat d'elles. En aquest cas, escogirem "Whisp", per exemple.


Quant ja em obrit el programa, fiquem en "Nova diaposotiva".



Fiquem en l'opció "Insertar", "Imatges", i dins d'imatges, podem agafar qualsevol de les fotografíes que vulguem. En aquest cas agafem una imatge que està dins del nostre ordinador.
En aquesta mateixa opció, tenim la possibilitat de "Insertar captura", una eina molt interesant es on es diu recorte, podriem agafar aquesta eina, i aleshores aquest retall que ferem el podriem guardar al escritori, per exemple i on posa "captura", en el recorte de pantalla, fem un retall i, directament, ficar-lo al Power Point.

En "insertar forma", el que ens farà es insertar una forma determinada, la que mes ens agrade, que la podriem anar modificant al nostre gust.


Quant ja tenim la imatge seleccionada, anem a "Ferramentes d'imatge", es a dir, el seu "Format".


I tenim els temes de "Contorns de la imatge", "Efectes d'imatge" i "Disseny de imatge". Amesura que anem agafant, li podem donar diferentes efectes a la imatge; entre els quals podem donar-li un gir 3D, medir l'alt, el contorn, donar-li sombra, il·luminació, tendríem també opcions de borde, podríem anar canviant la distancia, el ancle, posar-li un text a la imatge (simplement donant-li un doble click), i vejeu com els grans efectes que tenim per a la imatge van canviant en quant al nostre gust e interés.


Més a l'esquerra, tenim "Efectes artístics", on podem inclús, anar acurtant la imatge. també tenim "Color" i "Correccions", on podrem canviar la seua saturació, la correccions de color, la temperatura de color; blanc i negre...



Un altra cosa prou interesant és l'opció de "Quitar fons", a la esquerra del tot, si volem traure una part d'alguna cosa que no ens interessa a la fotografía, aleshores aquí el que feu es el que està en color es el que se elimina de la fotografía, i el que està dins del recuadre es el que es queda, i així ens quedem amb una part soles de la imatge. Per exemple, si hi ha una marca d'aigua ens podríem quedar amb aixó a soles, o anant, a poc a poc, eliminant-lo.



També tenim la opció de recortar una imatge segons la forma. Punxem recortar relleno i ens va ficar un rellen. Podríem cambiar la relació d'aspecte, es a dir, el tamany de la imatge. Podríem també ajustar el tamany. A l'esquerra d'aixó, tendríem la possibilitat, molt semblant al que tenim ja, un cuqadrat xicotet que diu "Alienar a la esquerra", verticalment, en mig... On volem posar la fotografía. En més opcions podriem afilar més prim.



Altra cosa prou important del Power Point, és quan volem posar un final alternatiu, o quants vulguem. Hi arribarà un moment en el qual ficarem on vulgue (en la part superior...) un "Hipervincle": Final 1/Final 2. Per al moment que punxem en final 1, per exemple, es vajan a les diapositives on estèn el final 1. I , després, el final 2, seràn una serie de diapositives, i el xiquet podrà després tornar al final 2. Esa es la idea del que anem a fer. 
Doncs be, per a fer Hipervincle, podem ficar una imatge, una forma, un text... Hem punxat en una imatge seleccionada, i al punxar diu: "Hipervincle". I ara diu,  lloc d'aquest document: on vull anar per a fer hipervincle?. Imagineu-vos que jo vull anar al començament de la diapositiva, on posa "Principi", es a dir, la diapositiva 1. Punxariem i posem "Principi" o "Primera diapositiva." Li donem a a"Aceptar" (Quan posa la mà endavant de la imatge sense punxar-la, aixó vull dir que anem al començment, al principi). Quant acaba el final alternatiu 1, em de possar un Hipervincle per a anar al principi. Per tant, quant acabem el final alternatiu 1, posem un hipervincle, i entre les diaposotives podem posar una fletxa, una forma... per a que el xiquet puga anant punxar el botó i passar al següent, següent, al següent...





Si punxem en "Botó d'acció", ens surtem opcions variades, per exemple, si vull saltar a primera o al a que vulga diaposotiva, i a més, vull que es reproduïsca el so, com, redoble de tambors, màquina d'escriptura... I ens apareix eixa diaposotiva amb aquest so.


Per altra banda, anem a "Multimedia", dins de multimedia hi ha dos opcions, una on posa "Video", que si punxem podem triar "Video en línea" i "Video desde el meu ordinador", en el nostre cas, punxem video en linea. El seleccionem i el insertem. El que fariem seria anar a youtube, punxem en el video que voliem i on posa "compartir", i dintre de compartir "Insereix". Amb qualsevol de les eines que tenim per a carregar videos, aniriem a multimedia, videos. 
I, l'altra on posa "Audio", que si tenim un microfon conectat, podriem grabar audio. I, per exemple, grabar una narració. I desde mi pc, farem el mateix que el video. També en audio tenim musica demostra.


En el tema del "Disseny", automàticament, es canvia el disseny, el que mes ens agrade de totos el que hi ha, el seleccionem. I, teniu la possibilitat en la part dreta, les diverses variants, on dintre d'eixe disseny podriem canviar els colors, els tamany de la diaposivita i el format de fons; podriem fer relleno solid, relleno amb degradat, punt de degradat, tipus de degradat, mes rectangular, relleno amb imatge i textura... Fixeu-vos que si li punxem aplicar a tot, ens aplicaria a tot. I si a la fi no vull, podem restablecer fons, i si volem, aplicar-ho a tot. No podem aplicar a una diapositiva soles, si no a totes.


En quant a les "Transicions", si li punxem a la diapositiva i al costat apareix una estrelleta que es la transisció vull dir que en eixa diapositiva hi ha una transició. Simplement, anant a la transicioó en la part dreta podem elegir moltes: "Opcions d'efecte", entrada, eixida, zoom.. Podriem que la transicio de la diapositiva tinga un so, una duració; avanççat una diaposoitva, fer-la més ràpida, més a càmera lenta, que vajan pasant a soles... Si volem ficar un altre so, pujeu el so que volem. En aquest cas sí podriem posar una transició diferent a cada diaposotiva.


En la pestanya "d'Animacions" podem trovar "Trajectoria d'animacions", "Trajectoria personalitzada". Li donem a vista previa i podem verla mitjor avans d'aplicar-lo. Aixo fa que un xiquet, per exemple, fariem un camí i él hauria defer el recorrido. Inclús podriem posar-li temps de duració. 


En "Presetació amb diaposotives", on posa "Grabar presentació amb diapositives", podriem grabar la nostra presentacio i afegir-li una veu en off. En "Ensanyar intervals" ens permetrà quant de temps durarà cada diaposotiva i si realment es lo que a nosaltres ens interesa.


Per últim, per a enviar el nostre conte li donem a "Arxiu", "Guardar com", "Presentació amb diaposotives amb Power Point". I, quant ja ho tenim tot fet i anem a enviar-lo.

miércoles, 24 de febrero de 2016

Tema 4. Ampliació.

1. CARACTERÍSTIQUES DE LA SOCIETAT TIC. (La societat TIC i el seu desenvolupament.)

En les TIC i la societat de l'informació les característiques son prop variades. Es a dir, el "mass media", es que la informació està en multitud de formats; audio, vídeo, tacte... en tots els ambits de la nostra vida; el oci, la llar, en el nostre mon l'aboral...

Un altra característica és que estem parlant de la gran quantitat d'informació que tenim al nostre avant. Gafant un dispositiu i ficant a internet una paraula hi apareixen quantitat de resultats que tenim per a emprar.

Gent que ha tingut qualsevol problema o discapacitat  se l'implanten les anomenades pròtesi. Han eixit casos que han tornat a recuperar la vista, per exemple. Aixó son grans avanços que ocorren dins de la societat TIC en els diversos camps del món.

La societat de l'informació fa un creixent moviment, com nous entorns de treball. Ens permeten una gran llibertat de moviment, que existeixen els mitjans suficients per a que en la part on vivim, podem dur a terme un treball.

La influència de les TIC en la societat.

2. QUÈ SON LES TIC?

Exemples clars; ordinador, usb, móvil, telèfon fixe, disc dur... qualsevol eina que ens permet el emmagatzematge de la informació.

3. CARACTERÍSTIQUES DE LES TIC.

- Les eines TIC estan completament deslocalitzades.
- Qualsevol ,podem comunicar-nos mitjançant una interfixe. Empran les eines TIC.
- Podrem tindre un vídeo i em podren repetir les vegades que vulguem.
- Existeix la possibilitat que amb les diverses eines tic es puguen interconectar i nosaltres podem manipular qualsevol tipus de informació.

4. APORTACIONS DE LES TIC.

- La informació és la materia prima i nosaltres podem accedir a la informació utilitzant els mitjançant.
- Totes les noves eines TIC ens permeten un ràpid processament de tota la informació.
- Les TIC proporcionen la comunicació asíncrona, no es fa al mateix temps.
- Ara ja no fa falta ficar pos-its, per exemple.
- Son una variant d'activitats que demostren què és un recurs cognitiu.

5. LIMITACIONS DE LES TIC.

- Moltes vegades, ni professorat ni alumnes tenen les actituds necessaries per a poder treballar amb les eines TIC.
- Com, per exemple, les famoses virus al ordinador.
- Protocol segur per a fer qualsevol compra.

jueves, 18 de febrero de 2016

Tema 4. Teoria.

LA SOCIETAT TIC

1. CARACTERÍSTIQUES DE LA SOCIEDAD TIC.

- Gran presencia dels "mass media" i de les noves tecnologíes de la informació i comunicación (TIC), amb els seus llenguatges audiovisuals, en tots els àmbits de la societat: oci, llar, món laboral.
- Gran quantitat d'informació al nostre abast. Cada vegada ens resulta més fácil accedir a tot tipus d'informació però precisament l'abundància de dades que tenim, ens fa difícil seleccionar en cada cas la informació més desitjada.
- Continus avanços científics i tecnològics en tots els camps del saber, especialmente en bioengenyería, enginyerís genética, noves tecnologíes. El coneixement es va renovant veloçment.
- La fi de l'era industrial. La major part de la població activa dels països, els quals s'ha consolidat la "societat de la informació" treballa en el sector serveis, i gairebé sempre amb una forta dependencia de les TIC per a realitzar el seu treball.
- Libertat de movient. La "societat de la informació",
- Nous entorns laborals. Les noves tecnologíes revolucionen l'organització dels entorns laborals i obren grans possibilitats al tele-treball.

2. QUÈ SÓN LES TIC?

Conjunt de procesos i productes derivats de les eines (maquinaria i programari), suports i Canals de comunicación relacionats amb l'emmagatzematge, processament i transmissió digitalitzada de la información.

3. CARACTERÍSTIQUES DE LES TIC.

- Inmateralitat
-Deslocalització
- Interactivitat
- Instantanelitat
- Reproducció ilimitada
- No linealitat (hiperenllaços)
- Interconexió
- Diversitat i Multiformat (text, imatge, so)

4. APORTACIONS DE LES TIC.

- Fácil accés a tot tipus d'informació, sobre qualsevol tema i en qualsevol format. La informació és la materia primera que necessitem per a crear coneixements.
- Instruments per a tot tipus de procés de dades. Els sistemes informàtics integrats per ordinadors perifèrics i programes, ens permeten realitzar qualsevol tipus de procés
- Canals de comunicación inmediata, sincrónica autóctona per a obtindre informació i contactar a qualsevol persona o institució del món mitjançant l'edició i difusió de la informació.
- Emmagatzematge de grans quantitats d'informació en petits suports de fácil transport.
- Automatització de tasques, mitjançants la programació de activitats.
- Interactivitat. Els ordinadors ens permeten "dialogar" amb programes de gestió, etc.
- Homogenelització dels codis emprats per al registre de la informació mitjançant la digitalització de tot tipus d'informació.
- Instrument cognitiu que potencia les nostres capacitats mentals i permet el desenvolupament de noves maneres de pensar.

5. LIMITACIONS DE LES TIC.

- Problemes tècnics: incompatibilitats entre diversos tipus d'ordinador i sistemes operatius.
- Falta de formació: la necessitat d'uns coneixements tècnics i pràctics que totes les persones han d'aprendre, la necessitat d'aptituds i actituds favorables.
- Problemes de seguretat. Circumstàncies com el risc que es produeixen accessos no autoritzats als ordinador de les empreses que están connectats a internet i el posible robatori dels codis de les targetes de crèdit al comprar en les botigues virtuals.
- Barreres econòmiques. A pesar del progessiu abaratament dels equips i programes informàtics, el seu preu encara resulta prohibitiu per a moltes families.
- Barreres culturals. L'idiona dominant, l'anglès, en el qual vénen moltes referències i informació d'internet, etc.

miércoles, 17 de febrero de 2016

Tema 3. Ampliació.

La docencia virtual és un tipus de procés d'ensenyança-aprenentatge que es du a terme a la utilització de les TIC.

Què és E-learning?

E-learning no consistix només a navegar per Internet o a descarregar continguts o accedir a diferents recursos. Aprendre a través d'un ordinador no té res a veure d'aprendre en l'aula, és més complicat, a priori, hi ha més obstacles que tindre en compte, és un mitjà diferent que exigix enfocaments diferents. L'avantatge és que els ordinadors tenen el potencial per a deixar de ser un mitjà de fer les mateixes coses més ràpid i convertir-se en una forma de fer les coses d'una manera diferent. L'ordinador és un "Doing Device", un aparell per a fer coses i no per a passar pàgines ni per a escoltar passivament. "Per a això ja està la televisió".

Característiques E-learning.

- En un procés de E-learning ha de tindre sempre unes tutories.
- En quant a les materials digitals, es van adaptant segons les diverses necesitats. Aquests material s'adapten al ritmo d'aprenentatge que tinga l'alumne.
- Protocols: és un facilitador d'ordinador, per a la comunicació.
- Aprenentatge mitjançant l'ordinador.
- En el E-learning estem aconseguint i premiant el treball col-laboratiu.
- Apareix l'Asincronisme: És una falta de sincronía, es parla d'una cosa, i la resposta ve pasat un temps. Per exemple, un xat, penjeu una resposta i ens podrien contestar uns dies després.
- Hi haurà sempre un "web-master", es a dir, l'amo de la pàgina que anira penjant els materials corresponents.
- El professor i l'alumne no estaran conectats en el mateix temps ni en el mateix lloc.
- Hipertextualitat: és el format que sempra per a mostrar l'informacio a internet, sols escritura). L'altres: multimedia i hipermedia, que barretjen els dos tipus de continguts; imatge i video.
- Els "mooc", cursos online que la gent pot fer de forma gratuita, però el truc està en que et cobren en el moment que vas atraut el títol. És n curs on et matricules, on no pagues res, i pots repetir-lo totes les vegades que vulgues.
- Amb el E-learning es posa a la bas de l'alumnat  una gran quantitat d'informació.
- Quant ja tenim el material, podem editarlo y actualitzar-lo.
- El coneixement ja no està en un lloc en concret, si no en qualsevol lloc del món.
- L'estudiant pot anar treballant al seu ritme, ampliar, editar...
- És important, aixó vull dir que "Just in time" (buscar una informació en quant ens pregunten per qualsevol cosa, la anem a buscar per internet i ens aniriem una llista amd millions de cerques de busqueda) "Just for me" (a partir d'eixa informació excollirieu la que mes ens interesa a nosaltres).
- Ja no tenim que despaçar-nos, pagar, etc, ja està tot per internet.

- Perque "Ja no s'apren en solitari, sinò s'aprén en solidari"


Inconvenients.

- Encara que el professor no es desplaçe, la quantitat de temps que dedica es encara major. Com, per exemple, contestar els forums.
- Tenim problemes perquè es donen materials que tant el professor com els alumnes tenen dificultats que no podem dominar.
- Moltes vegades l'alumne te problemes per a poder treballar al seu ritme, per a poder dominar el seu propi aprenentatge, i asolir el seus objectius. Te problemes a l'hora de saber en qualsevol moment què ha de fer. Te dificultats per a caminar a soles.
- En un curs online el nombre de professor per alumne és molt gran. (Quantitat per ratio).
- El E-learning és una docencia online, cent per cent.


Avantatges.

- Esta estratègia elimina les barreres espai-temporals, fent de l'educació un sistema més flexible en el que no hi ha limitacions temporals i espacials per a aprendre.
- La formació mixta facilita les tutories al permetre que els alumnes contacten amb els professors sense haver d'anar al centre educatiu, en un moment determinat.
- Garantix el ràpid i eficient accés a la xarxa per a resoldre dubtes o realitzar qualsevol tipus de consultes.
- Permet estudiar d'una assignatura sense la necessitat d'anar a classe, la qual cosa obri portes a aquells que per qualsevol motiu no poden assistir. I inclús oferix l'opció de poder veure o consultar la classe que s'ha desenrotllat, en qualsevol altre moment.
- Els alumnes són més actius i participatius, de manera que s'involucren millor en la labor educativa i obtenen millor rendiment i resultats, al mateix temps que es motiven per a continuar aprenent.
- Permet aprofitar-se del material disponible en la xarxa i compartir-ho amb altres usuaris,
interactuant amb aquells que tenen els mateixos interessos i aspiracions.
- A més, els alumnes poden introduïr en la xarxa informació elaborada per ells mateixos, a fi de compartir-la amb els altres. Així, doncs, estos compartixen el seu treball i es motiven respecte a la labor educativa
- El fet d'enfrontar-se a grans quantitats d'informació, permet desenrotllar criteris per a valorar-la i seleccionar-la

Què és B-learning?


Per altra banda tenim el B-learning, una part presencial, on el profesor explica els continguts i, per altra banda, una part més autònoma, e individualitzada.
El B-learning también desarrolla nuestra capacidad para tomar decisiones en función de informaciones contrastadas. Además, dichas decisiones se pueden tomar en grupo o individualmente, dependiendo del trabajo que realicen, lo cual, implica reflexión.

La definició que dona un autor en l'any 2004 és: "Tot el ventaire de posibles solucions que em de resoldre d'un problema educatiu".

I, la definició que dona un altre autor en l'any 2007 seria: "Per una banda tenim les e-eines(eines electróniques), i, per altra, les t-eines (eines tradicionals).


Característiques i aspectes importants del B-learning.

- La informació que nosaltres anem a anar treballant han de requerir un ceinxement, les activitats que plantejen presencialment, han de tindre un recolçament en la part no presencials, com una serie de links, etc.
- Com per exemple, procesar un video a youtube, el procesem a casa.
- Estem parlant d'un B-learinig que presenta la posibilitats de tenir tutories presencials i/o virtuals.
- A l'hora d'emprar les TIC sempre em de ser més crítics possibles amb la seua utilització.