sábado, 16 de abril de 2016

Pràctica 6. Google Calendar.

Per accedir a Google Calendar triem la contrasenya del nostre Gmail i hauriem de seguir tres passos abans de començar a explicar aquesta aplicació:

   1. Primer de tot, ficarem a Google "Google Calendar".
   2. Una vegada dins la pàgina, punxem en l'opció "Google Calendar".
   3. I, per últim, posem l'adreça Gmail i la nostra corresponent contrasenya.



Quans ens sort l'aplicació de Google Calendar, podem ver que és molt pareguda a una agenda per a organitzar-nos.

Com podem veure, hi ha uns quants element que ens sort en aquesta página principal, com per exemple:


D'alt, a la dreta, ens sort "Crea". Aquesta opció permet anar afegint nous esdeveniments. Un poquet més baix, ens sort "Els meus calendaris", on es mostren tots els calendaris que hem creat nosaltres mateixos, així com els aniversaris i els recordatoris. Després, en l'opció "Altres calendaris", trobem un quadre de recerca on podem buscar els calendaris importants per al nostre interés.


Per altra banda, en quant a d'alt del nostre calendari, ens sort aquest dues tecles " < " ens permet passar de setmana. En la mateixa línia, ens sort l'opció de "Avui", que te molta utilitat perque si volem tornar li donem a aquest botó i ens apareix l'organització de avui.



També, trobem columnas i filetes on posa el dia de la setmata, el nombre i les hores del dia. No obstant aixó, ho podem modificar tot al nostre gust. Com podem veure d'alt a la dreta podem ficar el día, la semana, el mes, als 4 dies...


En aquesta mateixa columna, tenim l'opció, també, de "Mes", on podem "Imprimir" i/o "Actualitzar" el nostre Calendar.

I, per últim, tenim l'opció de "Configuració", on ens apareix la vista en pantalla on podem posar-la "Normal", "Cómoda" o "Compacte".

En aquesta mateixa opció, si li donem a "Configuració", ens apareixerà una altra pàgina com aquesta:


On tenim tres opcions; "General", "Calendaris" i "Google Labs".
Si triem l'opció "General"; ens sortirà aquesta pàgina on podem canviar l'idioma, el país, la zona horària actual, el format de la data, de l'hora, l'esdeveniment de Gmail, el dia de la setmana que vulguem que comence el nostre Calendari, l'atenuació d'esdeveniments, la visualització predeterminada i per a personalitzar-la, la ubicació... I, per últim, si considereu que tot està com vulguem, li donem a "Desa", i ia ens actualitza la nostra configuración general.

Si, pel contrari, li punxem a l'opció de "Calendaris", ens sortirà una pàgina on podem, en primer lloc, "Editar les notificacions":
I, si seguidament, punxem en "Informació del calendari", ens apareixera una nova finestra amb quatre apartats: "Informació del calendari", "Comparteix aquest calendari", "Edita les notificacions" i "Paperera".


En el primer apartat podrem Canviar la informació del calendari.  Canviar el nom del nostre calendari, el propietari del mateix, la descripció del nostre calendari, la ubicació, la zona horaria, la adreça del calendari i adreça privada (on restableix les URL privades), exporta el calendari i suprimeix el calendari de forma permanent. A més, tenim  l'opció de incrusta aquest calendari, on incrusteu aquest calendari al nostre lloc web o bloc enganxant aquest codi al nostre lloc web. Per incrustar més d’un calendari, clicarem l’enllaç "Personalitza".

El segon apartat, si cliquem en "Edita les notificacions", trobem les següents opcions:
  • Notificacions d'esdeveniments podem escogir el temps i la manera en que volem que ens arriben les notificacions d'aquestes i afegir les noves.
  • Notificacions d'esdeveniments de tot el dia, on podem fer lo mateix que en l'apartat anterior però afegir fins a 5 notificacions i seleccionant el tipus que vulguem escogir.
  • Selecciona el tipus de notificació que vulguis rebre, en aquest últim apartat, podem seleccionar altres opcions per a configurar el tipus de notificacions: esdeveniments nous, esdeveniments modificats, esdeveniments cancel·lats, respostes a l'esdeveniment i agenda diària (rep un correu amb la teua agenda).


En l'opció de "Comparteix aquest calendari" tenim l'opció de "Fer públic aquest calendari", on podem compartir la informació que vulguem amb altres, fent-lo públic. També podem compartir el nostre calendari amb persones concretes, posant l'adreça de les mateixes i afegir-la. I, per últim, també podem fer canvis i administrar l'ús compartit.


Per a fer un calendari nou, anirem un altra vegada a l'apartat de "Calendaris", d'alt a l'esquerra, i ens apareix l'opció de "Crea un calendari nou", punxem i posarem el Nom del nostre calendari que ens agrade, una petita descripció del mateix, la ubicació, la zona horària del nostre calendari, si volem que siga privat o públic i si el compartirem o no.


Una vegada feta aquest, li donem a "Crea un calendari", en aquesta opció, i com hem dit avans, podem fer un esdeveniment, on posarem el títol, la descripció, els detalls de l'esdeveniment: on serà, afegir videotrucada (si nosaltres volem, als nostres esdeveniments podem invitar a gent, de manera que, quan creem un nou esdeveniment, ens surt l'opció de posar on serà i de fer una videotrucada. Els invitats es podran unir a partir d'una URL específica a partir de Google Hangouts), calendari, descripció de l'esdeveniment, afegir un fitxer adjunt, color de l'esdeveniment, notificacions, mostra com a disponible u ocupat i visibilitat (públic o privat). I, per últim, podem afegir convidat.

EL MEU GOOGLE CALENDAR.

Per semana:

Per mes: Per agenda:

No hay comentarios:

Publicar un comentario